Presentació del llibre L’INCONSCIENT A LA FEINA al COMB el 10 d’octubre de 2019

Esperança Castell

 

 

L’associació Monografies de Psicoteràpia, Psicoanàlisi i Salut Mental (MPPSM) va fer una presentació del llibre «L’Inconscient a la Feina» en un acte organitzat conjuntament amb la Secció Col·legial de Metges psiquiatres del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), el passat 10 d´ Octubre de 2019.

La presentació pròpiament dit va ser precedida per una Taula rodona, emmarcada en la Primera trobada de “Diàlegs a l’entorn de …” que inicia la Secció. En aquesta ocasió, portava per títol : Es possible el treball en equip en les organitzacions sanitàries?. Hi van participar una seixantena de professionals. (1)

El Dr. Lluis Albaigès, president de la sessió de Metges psiquiatres del COMB, va obrir l’acte i a continuació el Dr. Josep O. Esteve, president de  l’Associació de Monografies (MPPSM) va intervenir presentant les tasques de l’associació.

Tot seguit,  van intervenir els ponents:

La Dra. Maria Rosa Senan, especialista en Medicina Familiar i comunitària  i directora de l’EAP El Clot, va descriure experiències  inherents al canvi de rol en passar a ser directora de l’equip, tenint en compte que prèviament formava part del mateix  equip però en un altre rol.

La Sra. Fabiola Dunyó, consultora i docent de metges residents, va explicar, des del rol de consultora,  una experiència amb llevadores realitzada a Itàlia, utilitzant diferents metodologies, entre elles, la de l’ARC (Anàlisi de Rol en el Cas). Per últim, el Sr. Jaume Benavent, director de Projectes de l’ Institut Innova de Barcelona, va fer una  exposició sobre les hipòtesis que se li han plantejat en la seva experiència de consultoria de treball a les organitzacions sanitàries.

A continuació la Dra. Esperança Castell va presentar l’edició en català de L’inconscient a la feina, d’Anton Obholzer i Vega Zagier. Va destacar-ne la seva vigència i actualitat després de  la primera edició en anglès ara fa 25 anys. Va dividir la intervenció en una part d’història sobre els inicis de l’Institut Tavistock de Relacions Humanes, al qual pertanyen els autors, i en la segona part va oferir una visió general del llibre i va acabar desenvolupant en detall un dels capítols.

L’acte va finalitzar  amb una discussió amb el públic assistent  que va continuar a peu dret a l’exterior de la sala tot fent una copa de cava.

       

 

NOTES:

(1) Aquestes activitats conformaven un acte preparatori del Congrés Internacional Bion 2020 que es farà a Barcelona els dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer del 2020.

 

Vols que t'avisem quan publiquem un altre article?

Àrea: Llibres Etiquetat amb: , , , , , ,