LA FORÇA DE LA PARAULA. El pensament de Pere Folch

Un homenatge al pensament i l’obra de Pere Folch en ocasió del centenari del seu naixement i publicació de la seva Obra Completa.

 

 

El passat 28 de febrer del 2020, poc abans de l’inici de la pandèmia i del confinament domiciliari, es va celebrar al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) una jornada dedicada al pensament i l’obra de Pere Folch. Aquest esdeveniment va ser organitzat per la Secció Col·legial de Metges Psiquiatres del COMB i per Monografies de Psicoteràpia, Psicoanàlisi i Salut Mental (MPPSM).

Així, en ocasió del centenari del naixement del doctor Pere Folch es va organitzar aquesta jornada multidisciplinar, que va comprendre una part científica, moments teatrals, de música, dansa i poesia.

La Jornada es pot visionar, en vídeos separats corresponents a les diferents parts del programa, clicant els enllaços corresponents. També la podeu trobar sencera per Youtube en el següent link: https://bit.ly/3a0fzTl

Programa de la Jornada

Presentació de l’acte.

Dr. Manel Sans, president de la Secció Col·legial de Metges Sèniors. Dr. Lluís Albaigès, president de la Secció Col·legial de Metges Psiquiatres.

Dr. Josep O. Esteve, president de l ‘Associació Monografies de Psicoteràpia, Psicoanàlisi i Salut Mental.

 

Escenificació, música i dansa, inspirats en la persona i l’obra del Dr. Folch.

Interludi musical a càrrec de Laura Folch.

Dansa a càrrec de Raquel Gualtero.

Escenificació a càrrec de l’actor Marcel Franch. Va constar de dues escenes: “Ull de bou”, inspirada en un moment de la vida de Pere Folch, i “Diàleg amb Bion”, que proposava un diàleg imaginari entre Wilfred Bion i Pere Folch.

 

Lectura resum del treball del Dr. Pere Folch “contenció, dramatització i contractuació” i discussió a càrrec del Dr. Michael Feldman, psicoanalista de la British Psychoanalitic Society.

Llegit per Anna Romagosa i Jordi Sala.

 

Panoràmica sobre el pensament de Pere Folch, per Antònia Grimalt i Mabel Silva.

Anunci de la publicació de les seves Obres Completes.

 

Recitació de poema de Carles Riba “oració de la immortalitat en la paraula”.

Esperança Castell i Jordi Sala.

 

Imatges d’una vida

Audivisual presentat pel Dr. Víctor Cabré.

 

Presentació de Lluís Solà, poeta i dramaturg: “Les veus de la paraula”

Lluís Solà va dissertar sobre les diverses veus de la paraula, -el so, la gestualitat i la musicalitat de la paraula- i la direcció que els atorga el significat. Al final de la seva presentació va llegir uns poemes del seu llibre Poesia Completa i dos poemes recents inèdits.

 

 

 

 

Vols que t'avisem quan publiquem un altre article?

Àrea: Cultura