Descripció
SOLAPA:
Aquest llibre, en una edició a cura de Jaume Aguilar, Maria Victòria Oliva i Carla Marzani, és en realitat una obra col·lectiva. Els seus divuit autors, psiquiatres i psicòlegs molt experimentats en l’àmbit de l’assistència pública en salut mental, han desenvolupat el seu treball en el camp de l’assistència primària i secundària d’infants i adolescents a la Fundació Hospital Sant Pere Claver de Barcelona i el Servizio d’Igiene Mentale dell’Età Evolutiva núm. 9 de Milà. Alguns són també psicoanalistes membres de la Sociedad Española de Psicoanàlisis, entitat integrada en l’Associació Psicoanalítica Internacional (IPA).
La recerca que donà origen al llibre que presentem formà part d’un projecte de col·laboració que durà set anys entre Catalunya i Llombardia (Barcelona-Milà), en el marc del Programa de cooperació europea dels Quatre Motors d’Europa.
L’edició d’aquest llibre no hauria estat possible sense l’ajut constant de la Fundació Hospital Sant Pere Claver, que en tot moment ha donat suport moral i econòmic als autors de l’obra.
CONTRAPORTADA:
¿ÉS POSSIBLE FER SORTIR LA PSICOANÀLISI DEL TERRENY DE LES IMPRESSIONS CLÍNIQUES I DEL CAS ÚNIC? ELS AUTORS D’AQUEST LLIBRE PENSEN QUE SÍ. I, EN FER-HO, SE SITUEN EN EL CAMP D’AQUELLS INVESTIGADORS QUE ELABOREN CONCEPTES OPERATIUS I INSTRUMENTS DE RECERCA PER ESTUDIAR, DE MANERA CONTROLADA I REPLICABLE, LES HIPÒTESIS PSICOANALÍTIQUES MÉS IMPORTANTS.
L’ENTREVISTA PSICOANALÍTICA explica i aprofundeix àmpliament en alguns conceptes relacionats amb l’entrevista, l’avaluació psicoanalítica, la dimensió emocional de l’acte avaluador i l’adolescència com a període crític del desenvolupament. També presenta l’Escala de diagnòstic psicoanalític (model kleinià) i quatre dels cinquanta-set casos clínics als quals fou aplicada.
Aquesta Escala de diagnòstic, que ha estat construïda i estudiada pels autors del llibre, en ser presentada l’agost de 1998a la Universitat de Londres en el marc del Programa de recerca i formació de l’Associació Psicoanalítica Internacional (IPA), fou qualificada pel doctor Peter Fonagy com una aportació fonamental en el camp de la recerca psicoanalítica.