Qui som

Monografies de Psicoteràpia, Psicoanàlisi i Salut Mental és una associació que té per objectiu la divulgació del pensament psicoanalític en català, el que es produeix aquí i fora.

Té els seus orígens en una iniciativa de Pere Folch Mateu que a l’any 1989 va fundar una col·lecció de llibres de psicoanàlisi, psicoteràpia i salut mental amb la finalitat de posar a disposició del professional i de l’estudiós en aquests àmbits textos fonamentals i actuals del pensament psicoanalític i de la seva pràctica clínica.

L’Associació es proposa publicar dos llibres l’any, traduccions d’obres senyeres i actuals dins del camp psicoanalític i de la salut mental. Cada novetat editorial és presentada al públic en un acte obert i, sempre que sigui possible, amb la presència de l’autor i dels traductors.

La política editorial de l’Associació té per objectiu posar a disposició del lector obres que abracin un ampli ventall de temes i enfocaments: textos teòrics, clínics, de tractament psicoanalític pròpiament dit, de modalitats terapèutiques d’inspiració psicoanalítica (de grup, de família, de parella, individual, social i institucional), comprenent edats primerenques, la infància, l’adolescència i l’edat adulta així com textos que reflexionin sobre el pensament i la pràctica assistencial en salut mental.

Amb aquesta finalitat el Consell Editorial format per Josep Oriol Esteve (president), Jordi Sala (vicepresident), Mabel Silva (secretària), Enric Canyadell (tresorer), Anna Romagosa, Antònia Grimalt, Elena Fieschi, Esperança Castell, Lluís Albaigés i Francesc Pareja.

Manté intercanvis regulars amb un Consell Assessor format per David Clusa, Eulàlia Torras, Lluís Isern, Maite Miró, Montserrat Alabau, Montserrat Martínez del Pozo, Stefano Bolognini, Valentín Baremblit i Víctor Cabré.