Com afecta la pandèmia a l’evolució social i la salut mental dels adolescents en edat escolar

Lloc: Online. Plataforma Zoom.
Data / Hora: 20/05/2021 / 20:30h

ACTE GRATUÏT I EN FORMAT ONLINE

INSCRIPCIONS OBERTES

A partir del mes d’abril la SEP juntament amb el Departament d’Anàlisis de Nens i Adolescents de la SEP (DANA), organitzaran tres trobades online i gratuïtes per a que puguem pensar i reflexionar com estan vivint els infants i joves la situació de pandèmia en la seva trajectòria evolutiva. Les trobades permetran obrir el debat amb escoles, instituts i professionals de l’ensenyament i la psicopedagogia.

La segona trobada, que es durà a terme dijous 20 de maig, anirà enfocada a l’evolució social i la salut mental dels adolescents en edat escolar.

  • Pilar Tardio Abizanda, psiquiatra de nens i adolescents a la Fundació Orienta i psicoanalista de la SEP-IPA, que ens acostarà la realitat d’aquests moments on s’atén molta població en els CSMIJ i on les ansietats adolescents desborden les demandes
  • Eduard Cirera Prats, Director de l’Institut Neus Català, de Cornellà de Llobregat, que ens parlarà de la necessitat de l’estabilitat emocional per encarar els aprenentatges i ens dibuixarà el context de confinament i pressió pandèmica dins l’institut
  • Jorge Tió, psicòleg clínic, psicoanalista de la SEP-IPA i membre de l’Equip d’Atenció al Menor de la Fundació Sant Pere Claver-Servei Català de la Salut, que abordarà  el moment adolescent des d’un enfoc interdisciplinari, contextualitzant el moment de crisi social en els nois i noies.
  • Marta Areny, psicoanalista de la SEP-IPA i coordinadora del DANA presentarà l’acte.

La tercera serà a l’octubre (data a determinar) i porta per títol Els joves davant la pandèmia: una mirada al seu futur.

La inscripció per a la tercera trobada encara no està disponible. Més informació pròximament.

Vols que t'avisem quan publiquem un altre article?

Àrea: Llibres