Presentació llibres “Construir en la foscor” i “Diari d’un bebè” de Monografies de Psicoanàlisi i Salut Mental a la llibreria Alibri

MPPSM i ALIBRI us conviden a la presentació de

Construir en la foscor

de Robert Caper

Dimarts 27 de febrer a les 19:30 a la llibreria Alibri

Carrer Balmes, 26

Robert Caper va publicar l’any 2003 el seu llibre Els fets immaterials, volum número 8 de la col·lecció de Monografies, una visió sobre l’obra de Freud i el desenvolupament que en va fer Klein, de gran interès per al coneixement del pensament d’ambdós autors. 

Construir en la foscor, Caper s’endinsa de ple en el debat sobre l’estatus científic de la psicoanàlisi. ¿Es pot considerar una ciència?  ¿O més aviat l’hem d’entendre un art? Aquest és una tema de plena actualitat, ara que tota disciplina que no pot ajustar-se dins dels cànons de les ciències experimentals és més aviat bandejada i menyspreada en cercles acadèmics i assistencials, com si es tractés d’una xerrameca inútil. 

El llibre, en un estil concís i assequible, és una petita joia per la seva claredat i brevetat, una joia per tenir com a text de capçalera, de gran utilitat per pensar i argumentar sobre la diferència entre psicoanàlisi i altres formes de teràpia, entre les ciències humanes i les experimentals, i per a reflexionar sobre el lloc que ocupa la psicoanàlisi en el context cultural i intel·lectual d’avui en dia. 

A més, hi trobem profundes reflexions sobre l’observació psicoanalítica, la necessitat del dubte, de com el nostre superjò arcaic intolerant pot usurpar les funcions del jo i fer-nos molt infeliços, sobre el rol de la imaginació i la veritat en el treball psicoanalític, i sobre el lloc des d’on parlem al pacient, amb quines intencions i quin dolor produïm amb la nostra activitat terapèutica. 

Presentació en el mateix acte de la reimpressió de

Diari d’un bebè

de Daniel N. Stern

Us podem oferir avui també la reimpressió del Diari d’un bebè. Tot allò que l’infant veu, sent i experimenta de Daniel Stern en la traducció de Pere Folch.  Aquest llibre, publicat l’any 1996 per Columna i ara en la col·lecció de Monografies, estava exhaurit des de fa uns anys. Ens ha semblat necessari tornar-lo a imprimir perquè el considerem un llibre bàsic, quasi de capçalera, no solament per a psicòlegs i psicoanalistes, sinó per a tota persona que estigui interessada en una mirada profunda sobre el desenvolupament infantil.

Daniel Stern el va publicar el 1991 a Gran Bretanya, en l’editorial Fontana. És un llibre molt conegut, que descriu el que un nen deu experimentar des de les sis setmanes de vida fins als quatre anys, a partir de petits moments de quotidianitat, mirats amb els ulls del nen. L’autor s’adreça al lector amb paraules senzilles però plenes de la saviesa de qui ha treballat durant anys amb infants i ha fet recerca aprofundida sobre el seu desenvolupament.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de Elena Fieschi, Jordi Sala i Josep Oriol Esteve

Vols que t'avisem quan publiquem un altre article?

Àrea: Esdeveniments